Kisbabád 30 hetes

A terhesség 30. hetében vagy, a harmadik trimeszterben van a terhességed. Még 77 nap van hátra kisbabád születéséig. BPD: 80 mm, Súly: 1400 g, Hossz: 28 cm

Terhesség hétről hétre 30. hét

Kisbabád fejlődéséről

A zsírszövet gyarapodásával egyre kevésbé tűnik ráncosnak a baba, de ennek nemcsak esztétikai szerepe van: a zsírréteg segít megtartani a hőt, miután világra jött. A lanugo ekkora szinte teljesen felszívódott, esetleg egy-egy folt látszik még a baba vállán és a hátán. Ahhoz, hogy felkészüljön a kinti életre, a kicsi elkezdi utánozni a légző mozgásokat. Ismételten és ritmusosan mozgatja a rekeszizmát, de a gyakorlat még gyakran fullad csuklásba, ha véletlenül magzatvizet sikerül lenyelnie. Mostantól már észrevehetően kevesebbet mozog, hisz egyre kisebb helye van a kisbölcsődben. Ebben az időszakban rendszerint már fejvégű a fekvése, startra készen várja a nagy napot.

Terhesség hétről hétre 30. hét

A kismamáról is néhány szót…

Növekvő méhed miatt nem ritkán előfordulhat, hogy egy hapci, vagy egy jó vicc után nehézségeid támadnak a vizeleted visszatartásában. Ettől nem kell megijedni, sajnos teljesen normális dolog. Érdemes odafigyelned arra, hogy minél gyakrabban látogasd a mosdót, akkor is, ha ez fárasztó, mert a rendszeres ürítés nem csak a vizelet elcsepegését akadályozza meg, hanem a húgyúti fertőzések kialakulásának esélyét is csökkenti. Intimtornával erősítheted a hüvely izmait, ez nemcsak a vizelettartást segíti, de a szülést is megkönnyítheti.

Babapraktika tipp!

A megnövekedett vérmennyiség miatt nagyon oda kell figyelned a megfelelő folyadékfogyasztásra is. A folyadékot ne szénsavas üdítőkkel, vagy rostos üdítőkkel próbáld meg pótolni, hanem tiszta vízzel. Egy csapra szerelhető víztisztítóval a klóros vizet megtisztíthatod, így nem kell ásványvizekre költeni!

<< Előző hét Következő hét>>

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>