Mosható pelenka

Tudtad, hogy még olcsó pelenka használatával is közel 300.000 forintot költesz pelenkára?

Tudtad, hogy a szobatisztaságig egy tonnányi használt pelenka szemétkupacot termeltek, melynek lebomlása közel száz év is lehet?

Tudtad, hogy a papír pelenka tulajdonképpen műanyag, s a pelenkából kioldódó méreganyagok a babád popsiján keresztül felszívódhatnak?

Ha eleged van:

 • a pelenka zsákok cipeléséből,
 • a használt pelenkák tárolásából, eltüntetéséből,
 • az örökös „hol a legolcsóbb a pelenka” vadászatból,
 • a benzinköltségekből, parkolási díjakból,
 • a környezetszennyezésből,
 • a felesleges pénzkidobásból,
 • és a szemétdíj költségeiből, akkor feltétlen olvass tovább!

Mosható pelenka, pelenkázás olcsón, egyszerűen. Ne rohangálj pelenka diszkontba, válts mosható nadrágpelenkára! Mosható pelenka, pelenkázás, pelenka diszkont, pop-in mosható pelenka

A “papír” pelenkázás drága mulatság!

Kiszámoltad már mennyit költesz havonta, évente papírpelenkára? Az újszülött baba naponta akár 8-10 pelenkát is elhasználhat, míg később elég napi 5-6 db pelenka is. Éjszakára általában jobb minőségű papír pelenkát adsz a babádra, ami természetesen drágább is. Így számoljunk egy átlag 45 forintos pelenka árával.

Napi 6 pelenkával számolva tehát:

 • Egy hónap alatt 8.100 Ft-ot költesz papírpelenkára.
 • Egy év alatt 97.200 Ft-ot költesz papírpelenkára.
 • Két év alatt 194.400 Ft-ot költesz papírpelenkára.
 • Három év alatt 291.600 Ft-ot költesz papírpelenkára.

Ráadásul még nem számoltuk a beszerzéshez szükséges parkolási díjakat, gépkocsiköltséget, majd a kakis pelusok szemétszállítási díjait stb.

Nem lenne jó, ha ennek az összegnek nagy részét inkább családi nyaralásra költhetnétek?

A papír pelenkázás káros lehet kisbabád egészségére!

A papír pelenkák különböző szintetikus anyagokból készülnek, hatásfokukat vegyszerekkel fokozzák. Így két komoly méreganyaggal kell számolnunk, ha eldobható pelenkát használunk, ez a dioxin és a nátrium-poliakrilát.

A poliakrilát zselé, amely a nagy nedvszívást biztosítja az eldobható pelenkákban, megfigyelések szerint súlyosbíthatja ill. okozhatja az asztmás tüneteket. Emellett nedvesség-megkötő hatása nem csak a vizeletre érvényesül, kiszárítja a babapopsit, így sok esetben emiatt alakul ki a pelenka kiütés.

A papír pelenkákban dioxin található. A papírgyárak a pelenka anyagát klórral fehérítik, ez a művelet pedig dioxin felszabadulásával jár, amely az emberiség történelmének egyik legveszedelmesebb mérge. A dioxin egy közismert méreganyag,  a legtöbb országban már betiltották az alkalmazását.

Az eldobható pelenkák felépítése a felhasznált anyagok megnevezésével tehát: polipropilén gumibugyi, papír színes mintával, cellulózőrlemény (duzzadó zselével: nátrium-poliakrilát), papír, nedvességzáró polietilén fólia, vagy más, selyemtapintású műanyag, ami megakadályozza a visszaszivárgást és kényelmes érzetet kelt a bőrön. Ezen kívül ragasztó és gumi. Sajnos ezek a kémiai anyagok gyermekünk egészségét is veszélyeztetik.

De akkor mi lehet a megoldás?

Egészséges, természet és baba-barát megoldás papír pelenka helyett mosható pelenkát használni.

A mosható pelenkák hallatán a régi sok munkát és időráfordítást igénylő hajtogatós pelenkák juthatnak eszünkbe. A nehéz kezelhetőség, a sok munka és időráfordítás azonban már mind a MÚLTÉ!

A mai modern mosható pelenkák azonban az eldobható pelenkák praktikus tulajdonságaival és egyszerű használhatóságával vetekszenek. Ezen felül olyan előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek messze felülmúlják az eldobható papír-műanyag pelenkákat.

Miért válaszd a mosható pelenkát?

 • mosható pelenkával sok pénzt spórolhatsz, mert csak egyszer kell megvenned!
 • következő babád pelenkázása már INGYEN van!
 • ugyanolyan könnyű és gyors a pelenkázás, mint az eldobható pelenkánál!
 • tapasztalatok alapján mosható pelenkával sokkal hamarabb szobatiszta lesz kisbabád!
 • a mosható pelenka a baba csípőfejlődése szempontjából ideális terpesztartást biztosít!
 • mosható pelenka használatával nem termelünk felesleges hulladékot!
 • a mosható pelenka nem tartalmaz méreganyagokat, s nem okoz pelenkakiütést sem!
 • mosható pelenka használata mellett nincs szükség popsi ápoló krémekre!
 • puha a babapopsinak, ha kisbabád a fenékre huppan!
 • mosható pelenkázás mellett csak minimális popsi ápoló krémre van szükség,
 • ha már nincs a mosható pelenkára szükséged, bármikor eladhatod a vaterán vagy a tesz-vesz-en!


A mai modern mosható pelenkákat a tévhitekkel ellentétben nem kell áztatni, főzni, vasalni! Ugyanúgy működik mint az eldobható, de a használt mosható pelenkákat nem a szemétbe dobjuk, hanem kimossuk. A mai mosható pelenkákkal ugyanolyan egyszerű és gyors pelenkázni, mint a papír pelenkával, s nem kerül nagy fáradtságba a mosásuk.

Ok, de melyik mosható pelenkát válasszam? Iszonyú nagy a kínálat…

Ma már sok webáruház kínálatában megtalálod a mosható pelenkákat. Van olcsó, van drága, van AIO, van One Size, van zsebes és ki tudja még milyen… Az ember belezavarodik a túlkínálatba. Sajnos a legtöbb oldal inkább webáruház jellegű, ahol legalább tízféle mosható pelenkát forgalmaznak, és szinte semmilyen információt nem találsz arról, vajon melyiket érdemes választanod.

Mosható pelenkafajtákról röviden:

 • Vannak olyan mosható pelenkák, ahol külön van a betét, külön a pelenka külső. Ez esetben általában venned kellene egy rakás belsőt, ehhez pedig külön három fajta méretű pelenka külsőt, mert a baba időről időre nagyobb méretet hord. Pelenkázás előtt variálnod kell hogy most akkor melyik pelenka belsőt melyik külsővel is illeszd össze. Hát, akinek van már gyermeke, az tudja, hogy a pelenkázást gyorsan el kell intézni, mert a picik általában türelmetlenek, mocorognak, ficánkolnak…
 • Vannak úgy nevezett AIO (all in one) minden egyben mosható pelenkák. A pelenka külsőbe bele van varrva a betét. Ennek hátránya, hogy az ilyen pelenkából külön méreteket kell venned, így gyakorlatilag egy teljes garnitúrát az S-es, az M-es és az L-es méretből. Ráadásul mivel nem szétszedhető, így iszonyú lassan szárad.
 • Vannak úgynevezett zsebes pelenkák, ahol a nedvszívó betétet a külső pelenka zsebébe kell beledugnod.Általában elől elhelyezett patentokkal lehet a méretet szabályozni, de sok esetben a beállítás nem passzol a betét méretével, így gyakori az átázás.

Ha még nem zavarodtál bele az eddigiekbe eléggé, akkor részletezném azt is, milyen fontos, hogy milyen minőségű és anyagú maga a mosható pelenka nedvszívó betétje, ill. a külső nedvességzáró rétege.

Nem mindegy, milyen anyagból van a mosható pelenka nedvszívó magja:

 • A bambusz jó nedvszívó képességű, természetes anyag, de hátránya, hogy lassan szárad.
 • A pamut is jó nedvszívó képességű, de vastagabb réteg szükséges azonos mennyiségű folyadék felszívásához, így előfordulhat hogy 2-3 betétre is szükség lehet.
 • A mikroszálas frottír kiváló nedvszívó képességű, ráadásul villámgyorsan szárad, így ez a legelterjedtebb.

Nem mindegy, milyen a pelenka külső anyaga:

 • Vannak olyan olcsó, műanyag borítású mosható pelenkák, amiben a baba bőre egyáltalán nem szellőzik.
 • Vannak légáteresztő PUL (polyurethane laminate) anyagú pelenka külsők, amik alatt tökéletesen szellőzik a babapopsi.
 • Vannak gyapjú külsők, amik tökéletesen szellőznek, viszont lanolinnal kell őket kezelni, így ez is plusz költség.

A fentiek ismeretében bizony ember legyen a talpán, aki el tudja dönteni, melyik mosható pelenka a legpraktikusabb.

„Olcsó húsnak híg a leve…”

Bevallom őszintén, három gyermekes anyukaként nagy megterhelés volt az eldobható pelenka költsége, főleg az első néhány hónapban, amikor volt, hogy 10-12 pelenka is elfogyott naponta. Amikor elhatároztam, hogy véget vetek a felesleges pelenkavásárlásoknak, nem gondoltam, hogy ilyen nehéz dolgom lesz a mosható pelenka kiválasztásvánál. Blogok, fórumok, több száz külföldi oldal átbogarászása után sem lettem okosabb, vajon melyik mosható pelenkát lenne érdemes választanom.

Már zsongott a fejem, s belefáradva az egészbe, beleválasztottam találomra egy olcsó mosható pelenkába, majd rendeltem belőle néhány darabot. Ez egy zsebes változat volt. Sajnos a betét állandóan elmozdult, így gyakori volt az átázás, sokszor két-három betét volt szükséges a megfelelő nedvszíváshoz.

Mivel csalódás volt a zsebes pelenka, így vásároltam néhány egybevarrt pelenkát. itt a nedvességzáró pelenkára rá volt varrva a nedvszívó mag. Ezeknek a feladása egyszerű volt, nem kellett többé a zsebekbe betéteket szuszakolnom, nem mozdult el, viszont iszonyú lassan száradtak a pelenkák, s minden méretváltáskor sajnos elölről kellett volna kezdenem a vásárlást.

Következő lépésként már óvatosabb voltam, olyan mosható pelenkát vettem, ahol van külön külső és belső pelenka. Egy kisbaba örökösen ficánkol, így nagyon macerás volt ez a típusú mosható pelenkát feladni, s méretváltáskor itt is újra kellett volna vásárolnom.

Ekkor már nem sok választott el tőle, hogy a sufniba dobjam az egész mosható pelenkázást, és visszatérjek a papírpelenkázáshoz. Úgy gondolom, nem voltak teljesíthetetlen igényeim. Egyszerűen olyan pelenkát szerettem volna, amit könnyű feladni, nem képez nagy csomagot a babán, gyorsan szárad, pihe puha és kényelmes legyen a kisbabám számára, lehetőleg csak egyszer kelljen megvennem hogy a szobatisztaság végéig használhassuk, s mindemellett legyen megfizethető az ára.

Ekkor találtam rá a Pop-in mosható pelenkára, ami mindazt tudja, amire vágytam. Ráadásul választásomat megerősíti egy internetes szavazás, ahol a mosható pelenkát használó szülők alapján a Pop-in Magyarország legkedveltebb pelenkája.

A Pop-in pelenkában megtaláltam mindazt, amit szerettem volna. Csodálatosan puha anyagból készült, a combrésznél lévő szárnyacska és rendkívüli szabása miatt tökéletesen zárt, nem volt átázás, csinos volt a babapopsin, puhák a nedvszívó betétek, s mivel szétszedhető, iszonyú gyorsan száradnak. Könnyen, gyorsan feladható a babára, egyszerű mosni, nem igényel különösebb kezelést. Leveszem a babáról, egy pelenka tartó vödörben, mosóhálóval tárolom egészen a mosásig.  Mosáskor bedobom a mosógépbe, és kiveszem a tiszta, illatos pelenkákat. Szóval a Pop-in olyan, mint amilyet megálmodtam a kisbabámnak.

Pop-in, mert jól áll a PopSin…

A mosható pelenka, melyet többgyermekes anyukák álmodtak meg…

A Pop-Ina legújabb all-in-one (mindent az egyben) pelenka, melynek puhasága, kis mérete, valamint praktikus patentos kivitele adja rendkívüli sikerét.

A Pop-In pelenka egyedülálló pelenkarendszer: a belső nedvszívó rétegeket patenttel lehet rögzíteni és szétszedni mosáshoz, szárításhoz, majd könnyen összepatentolva „mindent az egyben” pelusként adható a babára.

A Pop-in kiváló minőségű, magas minőségi követelményeknek megfelelő, gyönyörűen megvarrt igényes pelenka. Fő előnye, hogy a nedvszívó betét nem csúszik el, használat után szétpatentolva mosható, szárítható, s így biztosítva van a gyors száradás.

A legtöbb mosható pelenka merev pelenkakülsejéhez képest a Pop-In mosható pelenka külső, vízhatlan rétege nagyon puha, kellemes tapintású. A pelenkakülső belső része 100% puhított polyester TPU bevonattal, külső réteg 100% kezelt polyester vízhatlan TPU bevonattal, mely légáteresztő, így a babapopsi szellőzése biztosított.

A Pop-In mosható pelenka belső nedvszívó rétege kétféle változatban kapható, bambusz és bébiplüss anyagban. 

A bambusz betét előnye: antibakteriális, hipoalllergén, légáteresztő tulajdonságokkal rendelkezik, mindemellett óriási a vízmegkötő képessége is. Természetes szerkezeténél fogva nyáron inkább hűvös, télen pedig meleg érzést biztosít a babapopsinak.

A minkee (bébiplüss) előnye: poliészter szálból álló, puha tapintású belső a nedvességet tökéletesen elvezeti a babapopsitól. Ugyan kevesebb nedvességet tart magában mint a természetes alapú bambusz, de sokkal hamarabb szárad. Így azoknak nyújt óriási segítséget, akiknek nincs lehetőségük a szabadban a pelenkákat szárítani.

 

Bambusz betét

Bébiplüss betét

A Pop-In mosható pelenka egyméretes pelenka, születéstől szobatisztaságig jó. 4 x 2 speciális műanyag patent segítségével négy méretre állítható egészen 3,2 kg-tól 16+ kg-ig, azaz a szobatisztaság végéig használható. A pelenka oldalán lévő címke segít abban, hogy a babád súlya alapján melyik beállítást válaszd.

 

A Pop-In mosható pelenka combrésze duplán gumírozott, hogy minél jobban illeszkedjen, és benntartsa a nedvességet.  Tökéletesebb combgumírozásnak köszönhetően a pelenka tökéletesen illeszkedik a baba combjaihoz. A szárnyacska megakadályozza, hogy a baba széklete a ruhán landoljon, puha gumírozása nem szorítja el a baba combját.

Csomagja kicsi, így csinos a babapopsin, és nem akadályozza a babát a mozgásban.

A Pop-In mosható pelenka tépőzárja nem ér fel a pocakhoz, így nem irritálhatja azt. A tépőzárnak köszönhetően tökéletesen illeszkedik a baba derekához, így pocakosabb babákra is jól illeszkedik.

A felső betét piskóta alakú, egyik végén rögzíthető. Kisfiú estén visszahajtható, így növelhető a szükséges területen a nedvszívó kapacitás.

A Pop-In mosható pelenka 60 fokon mosható.

Továbbfejlesztett vízálló és légáteresztő külsővel rendelkezik. A pelenka belsejében egy plusz réteg található, ami még több nedvességet képes magában tartani.

Miért válaszd a Pop-in mosható pelenkát?

nem kell többé olcsó papírpelenkák után rohangálnod,

nem kell több papír pelenkacsomagot cipelned,

nem kell popsiápoló krémeket használnod,

újszülött kortól egészen a szobatisztaságig használhatod,

következő gyermekednél is használhatod, így következő gyermekedet INGYEN pelenkázod,

a mosható pelenka a babapopsin finom, puha tapintású, nem képez hatalmas csomagot,

automata mosógépben mosható, így nincs sok munka vele,

nagyon kényelmes a babádnak, hisz a combrész tökéletesen illeszkedik,

nem kell az átázástól, pelenkakiütéstől tartanod, hisz tökéletesen szellőzik,

kétféle betéttel kérheted, a bambusz betét természetes és jól szellőzik, a bébiplüss betét villámgyorsan szárad, így mosás után néhány óra elteltével már újra használhatod,

könnyen, gyorsan feladhatod a babádra, még akár az apukán, vagy a nagymamákon sem fog ki a pelenkázás

több gyermeket is kiszolgál, így ha már nem használod, el is adhatod, vagy a családban el is ajándékozhatod

Kattints a képre, és nézd meg
milyen Pop-in csomagokat kínálunk!

Részletes ismertetőért kattints ide >>

Mosható pelenka, pelenkázás olcsón, egyszerűen. Ne rohangálj pelenka diszkontba, válts mosható nadrágpelenkára! Mosható pelenka, pelenkázás, pelenka diszkont, pop-in mosható pelenka