Rólam

Évekig próbálkoztunk, túl hormonkezeléseken, vetélésen, mire megfogant első kislányunk Korinna. Nem volt könnyű időszak, s a terhességet is végigizgultuk a párommal. Szinte csak akkor mertem felfogni azt hogy babát várok, amikor a kislányom megszületett. Jó pár évvel ezelőtt kezdő anyukaként, ennyi aggódás után, bizony sok problémával kellett megküzdenünk. Megszületett a kicsi, s tele voltunk kérdésekkel. Hogyan kell megfürdetni a kicsit, egyáltalán hogyan kell gondozni, itassuk-e vagy sem, hány óránként szoptassak…

Anyukám és a férjem Édesanyja, drága Anyósom bizony nem volt a toppon, mikor megérkezett a kisunoka. A mamák megjelentek a kifőzött csirkecsontokkal, hogy régen a kicsik azt rágcsálták, no meg a folytonos győzködéssel, hogy teáztassam a gyereket, mert menten szomjan hal meg adjak neki tehéntejet, mert régen is azt itták a gyerekek, meg hogy három hónaposan adjak neki főzeléket…

Továbblépve a nagymamákon, következtek a barátnőim. Sajnos mivel mind még épp hogy bepasizott, így maradt a könyvtár ill. az internet a tudásszomjam oltására. Bár sokat utánaolvastam a dolgoknak, szinte mindent elrontottunk, mindent túlaggódtunk. Nehéz volt s bár meggyötörve, de túléltük az első évet, ami sajnos nyomot hagyott mind bennünk, mind a kislányomban.

Újabb hormonkezelés, műtét után, végre megfogant második kislányunk Panna. Az ő érkezésekor bár már gyakorló anyuka voltam, bizony eltelt 3 év, és sok minden elfelejtődött. Ennek ellenére már sokkal bátrabban álltunk neki a csajszi érkezéséhez, de nem számoltunk a testvérféltékenységgel, így amellett, hogy mindent újra kezdtünk, abba is bele kellett tanulnunk.

Váratlanul, de Isteni csodaként fogant meg kisfiam Levente mindenféle beavatkozás, hormonkezelés nélkül, holott előtte hormonkezelés és műtét nélkül semmi esélyünk nem volt erre. Már minden babás dolgot eladtunk, elajándékoztunk, hisz reményt sem láttuk rá, valaha is megtörténhet a csoda, de mégis. Isten útjai kifürkészhetetlenek, s ez milyen igaz!

Szóval itt álltunk két nagylánnyal, s elölről kellett kezdenünk mindent. A babakelengye gyűjtését, a babaszoba kialakítását, újra beletanulni a baba gondozásába stb. Ekkor fogalmazódott meg bennem, milyen jó lett volna, ha anno az első gyermekemnél felírtam volna mindent. Milyen jó lenne most egy lista-féle, hogy ne kelljen előlről kezdenem mindent.

Nos, a BabaPraktika.hu azért jött létre, hogy Neked ne kelljen mindig elölről kezdened!

Háromgyermekes anyukaként szeretném átadni az eddig megszerzett tapasztalataimat, tudásomat. Szeretném megkönnyíteni a dolgodat, hogy Neked már csak a babára kelljen összepontosítanod.

Iratkozz fel a Kismama túlélőtréningre, s ajándékba megkapod a Kismama CSEKKlistát, amiből megtudhatsz mindent, mit kell venned a babának, mit kell vinned a kórházba, milyen vizsgálatok várnak rád a terhesség alatt, s azok mire szolgálnak, ill. milyen orvosi vizsgálatokra kell vinned a babát az első évben. Készítsd el saját egyedi BabaNaplóját a kicsikédnek. Most ezt is ajándékba adom!

Ha bármiben segíthetek, kérlek írj, vagy írd meg a blogban!


Petneházi Szilvia
A BabaPraktika szerkesztője
info(kukac)babapraktika(pont)hu