Kisbabád 18 hetes

A terhesség 18. hetében vagy, a második trimeszterben van a terhességed. Még 161 nap van hátra kisbabád születéséig. CRL: 120 mm, BPD: 42 mm

Terhesség hétről hétre 18. hét

Kisbabád fejlődéséről

A 14 cm-es magzatnak a 18. héten már kifejezetten kisemberke kinézete van. A szemek már előre tekintenek, a csontok még lágyak, de már megkezdődött a csontosodás. A törzs hossza eléri a fej nagyságát. Ha a kicsi fiú, megkezdődik a prosztata fejlődése. Most már 20 centiméteres a kisbabád. Lassan kezd nőni a zsírréteg a bőre alatt, bár még mindig nagyon soványka. Bőrén még mindig áttűnnek a vérerek.


Terhesség hétről hétre 18. hét


A kismamáról is néhány szót…

Ezen a héten már jó esélyed van arra, hogy megérezd babád mozgását! A magzat, aki eddig észrevétlenül lubickolt a méhedben, általában a 18. és a 22. hét között ad először jelt magáról. Ha nem ő az első gyermek, lehet, hogy már jó ideje érzed a mocorgását. Sokak szerint a magzat mozgása ebben az időben finom hullámzásra hasonlít; olyan, mintha szeles ételt ettől volna és a buborékok evickélnének fel-le a bélrendszeredben, de az is előfordul, hogy már elsőre egy határozott rúgás vagy bokszolás jelzi, picibaba lapul a kisbölcsődben.

Babapraktika tipp!

Jegyezd fel, mikor mozdult meg a kisbabád, mert a védőnő kérni fogja a dátumot. Kérd meg a párodat, simogassa esténként a pocakodat. Kisbabád ilyenkor már meg tudja különböztetni, mikor ki simogatja a hasadat.

<< Előző hét Következő hét>>

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .