Kisbabád 34 hetes

A terhesség 34. hetében vagy, a harmadik trimeszterben van a terhességed. Még 49 nap van hátra kisbabád születéséig. BPD: 89 mm, Súly: 2250 g, hossz: 32 cm.

Terhesség hétről hétre 34. hét

Kisbabád fejlődéséről

A magzatmáz egyre vastagabb a baba bőrén, míg a lanugo ekkorra teljesen eltűnik. Kicsikéd a 34. héten valószínűleg már abban a pozícióban helyezkedik el a méhen belül, amelyben meg kíván születni. Ha még nem fordult fejre, próbálj meg „egyezkedni” vele, hogy gondolja meg magát. Sok anyuka olyan belsőséges kapcsolatban van kisbabájával már a szülés előtt is, hogy sikerül rávenni magzatát a pozícióváltásra. Egy próbát mindenesetre megér! Ettől a héttől kezdve a kisbabád ha megszületne, már intenzív orvosi ellátás nélkül is tudna alkalmazkodni a méhen kívüli élethez.

Terhesség hétről hétre 34. hét

A kismamáról is néhány szót…

Már csak néhány hét, és elérkezik a szülés! Fokozódhat benned a szorongás, már ha a szülésre gondolsz, görcsbe rándul a gyomrod. Ha alacsony a fájdalomküszöböd, érdemes rákérdezned szülészorvosodnál a fájdalomcsillapítási lehetőségekre. A legtermészetesebb fájdalomcsillapító módszer a relaxáció, ill. a megfelelő légzés. Több kutatási eredmény szerint az anya félelme nem csak a fájdalmat fokozza, de a szülés időtartamát is elnyújtja. Minél jobban félsz, annál görcsösebbek az izmaid, annál tovább tart a szülés. Sok kismama az epidurális érzéstelenítést választja fájdalomcsillapítási módszernek. Az eljárás lényege, hogy egy fájdalomcsillapító injekcióval érzéstelenítik a hát adott szakaszát, így az epidurális tű bevezetésekor a kismama már csak enyhe nyomást érezhet. Az altatóorvos egy vékony csövet vezet be, amelyen keresztül a fájdalomcsillapító gyógyszer folyamatosan adagolható. Tévedés, ha azt hiszi valaki, hogy ezzel aztán semmit sem fog érezni a szülésből! Az epidurális érzéstelenítés csak az erős fájdalmat csökkenti, a kitolás és a nyomás ugyanúgy érezhető.

Babapraktika tipp!

Kezdd el a szülés alatti légzéstechnikát gyakorolni. Hidd el, a szülési fájdalmakat a megfelelő légzéstechnika enyhíti a leghatásosabban!
 

<< Előző hét                                                      Következő hét>>

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .