Szex szülés után

A szexuális élet teljesen átalakul, mikor a nőből anya, a férfiból pedig apa lesz. Új helyzet elé kerültök ilyenkor, olyan helyzet elé, mely még ismeretlen mindkettőtök számára. A szülés után talán ormótlannak érezheted magadat, melleid feszülnek, a gátseb érzékeny, a hasad lóg, s a legutolsó gondolatod a szex. Párod közben úgy érezheti, Téged csak a gyerek érdekel, őt hanyagolod mindenféle téren, s már nem vonzódsz többé hozzá…

szex szülés után, szexuális problémák szülés után, szülés utáni szex

Ha Neked is ilyen ellentmondásos érzéseid vannak, ne aggódj, ez teljesen normális, szinte mindenkivel így van a szülés után. A szülést követő 6. – 8. hétben már elméletileg semmi akadálya nincs annak, hogy megkezdjétek a szexuális életet. Minden visszatér a régi kerékvágásba, de sokszor ilyenkor kezdődnek a problémák. A nő visszahúzódó, tartózkodó lesz, elhárítja a férj közeledését, amit a férfiak félreértenek.

De miért nem kívánják a nők a szexet szülés után? Mi állhat a háttérben?

félsz a közösülés közbeni fájdalmaktól, hisz a gátseb még nem gyógyult be…

a hormonváltozások miatt a hüvelyed sokkal szárazabb, és érzékenyebb közösülés folyamán…

félhetsz egy újabb terhességtől,

elhúzódik a gyermekágyi folyás, amit visszataszítónak érezhetsz…

érzékenyek a melleid, feszülnek a tejelválasztás miatt, s ez kellemetlen lehet szex közben, ráadásul bármikor belövellhet a tej…

apás szülés esetén azt gondolhatod, férjed a látottak miatt undorodik tőled…

mivel maradt rajtad súlyfelesleg, visszataszítónak találhatod a tested

folyton fáradt vagy, mert éjjel fel kell kelni a babához, amint ágyba kerülsz, rögtön elnyom az álom…

Mindenesetre tisztázd magadban, hogy mi állhat a háttérben. Nincs olyan probléma, amit ne lehetne megbeszélni. A párod sokat segíthet a szexuális problémákon, ha van rá lehetőséged, mutasd meg az alábbi tippeket Neki. Lehet, hogy fogalma sincs, mi zajlik most Benned, de ha megmutatod az alábbi tippeket, s látja benned a szándékot, egycsapásra túllehettek a krízisen.

Hogyan segíthet a problémákon a férjed?

Mindenekelőtt nyugtasd meg a feleségedet, hogy elfogadod úgy, ahogy van.

Nem biztos, hogy a bókolás ilyen helyzetben segít, hisz az anya nincs kibékülve a testével, de biztosíthatod arról, milyen jó édesanya, és hogy milyen jól gondoskodik a gyermeketekről. Néha ez is sokat számít!

Miután hazajössz a munkából, vedd át egy kicsit a babát, biztasd a feleségedet, hogy lazítson egy kicsit, vegyen egy forró fürdőt…

Ha valamit vásárolni kell, vigyázz Te a gyerekre, míg a feleséged egy kicsit kiszabadul a négy fal közül.

Nagy figyelmesség, és ezt minden anya értékeli, ha havonta egyszer-kétszer beszervezed a nagymamákat, vigyázzanak a kicsire amíg Te elviszed a feleséged egy vacsorára, vagy csak sétáltok egyet.

Ne célozgass folyton a szexre, várd ki a megfelelő alkalmat. Ha a feleséged még nincs kész rá, akkor hagyjátok el a közösülést egy időre, maradjatok a kézimunkánál.

Használjatok síkosítót, és segítség lehet az is, ha elsötétítitek a szobát szex közben!

Persze a változáshoz Neked is tenned kell!

Hidd el, férjednek sincs könnyű dolga, hisz kívül rekedt az anya-gyermek szimbiózisból! Mivel nincs egész nap a babával, sokszor csak nagyot néz, mi után mi következik, egyáltalán hogyan kell a babával bánni. Úgy érezheti, hogy elhanyagolod, hisz a szülés előtt Ő volt az első számú, és most szinte alig foglalkozol vele.

Hogyan segíthet a szexuális problémákon a feleség?

Ha a férjed hazaérkezik, ne zúdítsd a nyakába az összes aznapi nyűgödet!

Érdeklődj, mi történt vele aznap.

Néha azért kényeztesd, főzz valami finomat, vagy vegyél fel egy szexi harisnyát…

Mivel az apák nehezebben nyitnak az ilyesmire, mutasd meg neki mikor mit kell tenni a baba körül…

Vond be a fürdetésbe!

Szervezd be a mamákat, barátnőket, vigyázzanak a kicsire amíg Ti egy kicsit kimozdultok, elmentek a moziba, vagy csak sétálni egy kicsit…

Próbálják kerülni a Anya – Apa megszólításokat, ez maradjon meg a gyermekek kiváltsága!

Továbbra is maradj igényes a külsőddel kapcsolatosan, ne mutatkozz a párod előtt uborka-pakolásban, háziköntösben, a férfiaknak ez egy idő után nem túl vonzó…

Mindenesetre lassan de biztosan kezdjétek el, fedezzétek fel egymást újra, és ha bármi közbejönne, beszéljetek a problémáitokról!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .