• kornyezetbarat-mosas
  bőrbarát,  környezetbarát,  vegán életmód

  Bőrkiütések, ekcéma – vegyszerek a mosószerben

  A vegán életmód kellemes mellékhatása, hogy egyre jobban odafigyelünk a környezetünkre, a boltban egyre többször csomagolásmentes dolgokat veszünk, újrahasznosítunk, és odafigyelünk arra is, hogy csökkentsük a vegyszerek használatát akár takarításról, vagy mosásról van szó.

  kornyezetbarat-mosas

  Szerencsére vannak már nagyon jó minőségű vegán, bio mosószerek is a piacon, de mivel egy olyan városban lakom, ahol egy nagy nevű tisztítószer-mosószergyár is működik, rettentően irtózom a vegyszerek használatától. Nyáron sokszor öblítőszag kering a levegőben sajnos :-( Ezért úgy gondolom, hogy azzal támogatom leginkább a környezetemet, és egyben saját magamat és családom egészségét is, ha saját magam állítom elő a mosószert, és a tisztítószert.

  Így ruháinkon keresztül a bőrünk nem érintkezik vegyszerekkel, mosás és takarítás közben nem légzünk be káros vegyszergőzt, ráadásul a lefolyóba sem kerül olyan anyag, ami nem lebomló.

  Nyilván, egyedül ezzel nem menthetem meg a bolygót, de úgy gondolom, minél több ember cselekszik így, annál erősebbek leszünk együtt és a legjobb alkalom a változtatásra az a pillanat, amikor családot alapítunk. Egy kisgyermek érkezése egyébként is átalakítja egy pár életét, miért ne alakítsuk át a háztartásunkat is, ha ezzel mindenki csak nyer :-)

  Az már csak másodlagos, de ez sem elhanyagolható, hogy mindezzel rengeteget lehet spórolni, és nem csak a régi mosóporok, öblítők árán, hanem a meg nem vásárolt allergia és bőrszárazság elleni krémek, gyógyszereken és testápolókon.

  Az általam forgalmazott Mosógél csomag segítségével 5 liter házi mosógólt tudsz készíteni. Nem kell fáradságosan szappant reszelned, méricskélned, én már összekészítettem Neked mindent. Csak vízzel össze kell forralnod, összeturmixolnod és indulhat is a mosás.

  A receptet több mint 10 éve használom, azóta ezzel mosok mindent, fehéret, színeset egyaránt. Ha foltosabb a ruha, netán fűfoltos, zsírfoltos, akkor pedig előkezelem vegán mosószappannal, majd mehet is a mosógépbe :-)

  A Mosógél csomag segítségével egy mosás csupán 44 forintba kerül!

  Tippek a Mosógél csomag használatához:

  • a textileket 30-40°C-on mosd
  • a gélt használat előtt érdemes összerázni
  • erős foltokat érdemes vegán mosószappannal előkezelni, nedvesítsd meg a szappant, dörzsöld be vele a foltot és mehet is a mosógépbe
  • a mosógélt használhatod színes és fehér ruhák mosásához is
   hatékonyabb, ha a mosógélt a ruhák közé öntöd a dobba
   figyelj a ruha mennyiségére is, 5 kg ruhához 1,5-2 dl mosógél szükséges, de ha nagyon teletömöd a mosógépet, érdemes több mosógélt tenni a gépbe
  • Az öblítéshez csak ecetet használj. Az ecet fertőtleníti a ruhákat, kiveszi az esetleges mosószermaradványt. Ha szereted, hogy illatos a ruha, akkor használj bőrbarát mosóparfümöt az ecethez. 1 dl ecet az öblítőtartályba és csepegtess hozzá néhány csepp mosóparfümöt. Sima ecet használata esetén sem lesz ecet illatú a ruha száradás után, az ecet illata elillan :-)

  Indulhat a bőrbarát és környezetbarát mosás?
  Kattints ide, és nézd meg a Mosógél csomagot >>

 • Vegyszerek a babaápolókban

  Vegán életmód, divat vagy valóság?

  Április 22-e hivatalosan is a Földé. E nemes alkalom kapcsán ejtenék pár szót a környezettudatosságról.

   

  Manapság divat a vegán életmód, de sokan elsiklanak afelett a tény felett, hogy a vegán életmód nem csak az állatvédelemről szól, hanem kiterjed a környezetünk megóvására is.  Az állattartás sokkal nagyobb mértékeben szennyezi a bolygónkat, mint a növénytermesztés. 
  Felelősek vagyunk a környezetünkért! Ha tényleg tenni akarsz valamit azért, hogy bermeked, és az utánunk következő generációk egy élhető bolygót kapjanak örökségül, első lépésként válts te is vegán növényi étrendre.

  Te mennyire élsz ZÖLD-en?

  Te mennyire vagy tudatos a háztartási és a vásárlási rutinodat figyelembe véve?
  Szem előtt tartod a fenntarthatóságot és az újrahasznosítást?
  Mennyi szemetet termelsz?
  Téged is zavar a környezetszennyezés, de nem tudod, hogy mit tehetsz az?
  Érdekel mekkora az ökológiai lábnyomod?
  Találtam egy tesztet a megállapítására,
  próbáld ki ezt az online tesztet >>

  Elégedett vagy a teszt eredményével?

  Ha igen akkor gratulálok, nincs semmi további dolgod, ha nem akkor megosztanék veled pár költséghatékony tippet, amivel megajándékozhatod a Földet és élővilágát.

  Környezettudatosnak lenni nem nagy erőfeszítés.
  Sokat tehetsz a bolygónkért, a környezetedért és nem utolsó sorban magadért így:

  • kertészkedj, termelj magatoknak zöldségeket, gyümölcsöket
  •  komposztáld a zöld hulladékot, konyhai maradékokat
  • vásárolj másodkézből ruhát, babaholmikat, bútorokat
  • használd a tömegközlekedést, biciklizz
  •  vásárolj minél kevesebb műanyag csomagolt árut
  • amit csak tudsz, készíts el magadnak házilag
  • hasznosítsd újra, újítsd fel, vagy ajándékozd el a megunt dolgaidat, de ne dobd ki
  • válts természetes mosószerekre, takarító szerekre
  • váltsd le mérgező kozmetikumaidat természetes szappanra
  Oszd meg a Te zöld tippjeidet hozzászolásban!

 • vegyi anyagok

  Mérgező bébiételek a Tesco polcain!

  Ízelítőt kaphattunk a ránk váró szép jövőről, a Tesco áruházlánc különleges kedvezménnyel kínálta a növényvédőszerrel mérgezet bébiételeket. A mérget készítő Novofruct szlovák cég több termékét is le kellett venni a polcokról, mert készítményei károsak lehetnek az egészségre. Ne feledjük, jövőre a brit multinacionális cégnél, már nem lehet magyar termékeket vásárolni, csak a szlovák „minőséget”!


  Akut tüneteket nem okoz a rákkeltő növényvédőszerrel szennyezett bébiétel, azonban kumulálódhat a hatása és felnőtt korban még allergia kialakulásához is hozzájárulhat – mondta a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) Növény- és Talajvédelmi Igazgatóságának igazgatója az MTI-nek. Tóthné Lippai Edit tájékoztatása szerint nagyon nagy mennyiséget kell elfogyasztani az áruház polcokról leszedetett, szennyezett bébiételből ahhoz, hogy hasmenést okozzon, ez a babáknál nem releváns, hiszen nem tudnak sokat elfogyasztani belőle.

 • vegyi anyagok,  Vegyszerek a babaápolókban

  Kitiltanák a babakozmetikumokat…

  Kitiltaná a babakozmetikumokat a francia szülészetekről egy minisztériumközi bizottság, mivel egészségügyi szakemberekből álló tagjai úgy vélik: a termékek egy része rákkeltő anyagokat tartalmazhat.

  “A babakozmetikumok piacra kerülését semmi sem szabályozza Franciaországban, és ezen változtatni kell” – nyilatkozta az InfoRádiónak Veronique Molieres, a bizottság szóvivője. A kétszáz egészségügyi szakemberből álló testületet első lépésként a “rózsaszínű bőröndnek” is nevezett ajándékcsomag kitiltását javasolja a szülészetekről.

  Franciaországban immár csaknem harminc éves gyakorlat, hogy a szülészeteken – a kórházi személyzet közvetítésével – egy olyan ajándékdobozt adnak a szülőknek, amely tucatnyi mintát tartalmaz a legnagyobb babakozmetikumokat gyártó cégek termékeiből.

  Veronique Molieres hangsúlyozta: nincsenek konkrét bizonyítékok arra, hogy ezek a kozmetikumok megbetegítettek volna csecsemőket, a mostani javaslatukat csupán megelőző intézkedésnek szánják. Az a tény ugyanis, hogy a különböző krémeket, lemosó folyadékokat vagy éppen babaparfümöket a kórházakban vagy a klinikákon adják oda a kismamáknak, “hitelesíti” a termékeket, holott pontos hatásukat senki sem ismeri.

 • családtámogatási ellátások

  Foglalkozása: anya…

  Nem tudom, megtörtént-e, de az biztos, hogy tanulságos történet:

  Egy nőtől, aki éppen a jogosítványát akarta megújítani a megyei hivatalban, a hivatalnok hölgy megkérdezte, hogy mi a foglalkozása. A nő hezitált, nem tudta, hogyan határozza meg a munkáját.

  – Úgy értem, – magyarázta a hivatalnok – van munkája, vagy csak egy…?

  – Persze, hogy van munkám! – csattant fel a nő – Anya vagyok.

  – Az anyaság nem számít foglalkozásnak, a háztartásbeli a megfelelő szó! – hangsúlyozta a hivatalnok.

  Egy másik nő is hasonló helyzetbe került a polgármesteri hivatalban. A hivatalnok láthatóan egy karrierista hölgy volt, kiegyensúlyozott, hatékony és megszállottja az olyan fontosnak hangzó címeknek, mint: “Hivatali Vallató” vagy “Városi Nyilvántartó”.

  – Mi a foglalkozása? – kérdezte.

  – Tudományos munkatárs vagyok a gyermekfejlődés és emberi kapcsolatok területén.- jött a válasz.

  A hivatalnok megdermedt, a golyóstoll megállt a kezében és úgy nézett, mint aki rosszul hall. A nő megismételte lassan, kihangsúlyozva a fontos szavakat. Majd csodálattal nézte, amint a kijelentéseket fekete nyomtatott betűkkel a hivatalos nyomtatványra írta.

 • Meddőség

  Szendi Gábor: A meddőség pszichoszomatikája

  A meddőség az egyik legszomorúbb dolog, ami sújthat egy gyermekre vágyó párt. Meddőségről akkor szoktunk beszélni, ha a nőnél egyévi védekezés nélküli nemi élet után sem következik be fogamzás, vagy a nő nem képes kihordani az ez idő alatt bekövetkezett terhességet. Sok pár sokadszori próbálkozás után jut el az e problémákra szakosodott szakorvoshoz, aki ilyenkor mindenféle fizikális és hormonális vizsgálatot végez.


  Orvosi szempontból a meddőség a szervezet hibás működése, tehát valami rendellenesség áll a háttérben. A vizsgálatok során az esetek döntő többségében találnak is valamilyen szervi-hormonális eltérést, amely megmagyarázni látszik a meddőséget, ám ennek kezelése sokszor nem vezet el a kívánt terhességhez. A lineáris okság (ok-okozati) szemlélet lényege, hogy ha van okozat (a meddőség), akkor annak kell legyen oka is, s ezt előbb vagy utóbb meg lehet találni.
 • Antibiotikum helyett

  A grapefruit mag titka

  A gyógyszerészek évtizedek óta kutatják gyógyszerek megalkotásának lehetőségét. A legjobb és legegyszerűbb receptek azonban a gyümölcsökben találhatók meg. Például a papaya rákellenes hatásáról ismert. A grapefruit magja pedig felér a hagyományos antibiotikumokkal.

  Tizenhét éve a floridai dr. J. Harich orvos és hobbykertész észrevette, hogy a „csodamagok” a komposztban nem akarnak elrothadni, így letesztelte gyógyhatásukat, amiből számtalan megállapítást nyert.

  Mindegy, hogy húgyhólyaggyulladás, gombás fertőzés vagy fekély – a grapefruitmag hatóanyaga sok betegségen segít. Megszületett egy teljesen új és természetes antibiotikum.

  Támadás a vírusok ellen

  A világ számtalan kutatóintézete és egyeteme kezdte meg a kutatást, hogy rájöjjön a dolog nyitjára. Eredményeik figyelemre méltóak.

  Már igen csekély töménységben (egy pohár vízben 8 csepp) a grapefruitmag-kivonat ugyanolyan sikert mutatott, mint minden más hagyományos antibiotikum. Felhasználási területe eléggé széleskörű: több száz különböző baktérium- és vírustörzs, közel 100 gombatörzs és nagyszámú egysejtű parazita ellen lehet könnyűszerrel támadást indítani.

  A hasznos bélbaktériumok azonban a támadástól védettek, az immunrendszer aktiválódik és mellékhatásokra is csak akkor lehet számítani, ha a normális adagot négyezerszeresen túllépik. 2Nyugaton sok természetgyógyászatban tájékozott orvos többéves tapasztalatot szerzett már a „paradicsomi” elixírrel történő gyógyításban. A citrancs hatóanyagai elsősorban a gyomor- és bélpanaszok, a gombás betegségek, bőrgombás betegségek, megfázások, torok-, orr-, fülfertőzések, köröm-, fogínygyulladás és hüvelyfertőzés esetén váltak be.

 • Shop

  Grapefruitmag kivonat gyerekeknek

  Még épp hogy megszületett, de kisbabád máris betegeskedik?

  Nem szeretnéd pici szervezetét gyógyszerekkel terhelni?

  Természetes anyagokkal szeretnéd megóvni a baktériumoktól, vírusoktól, gombáktól?

  Szülőnek lenni néha nagyon nehéz. Főleg akkor, amikor a gyermekünk megbetegszik. Olyankor levert, gyenge és elesett. Immunrendszere még épp kialakulóban van, s ha valamilyen oknál fogva nem tudod szoptatni, még védtelenebb az őt érő betegségekkel szemben.

  Egy kisbabánál a környezete fertőtlenítése sem igazán megoldott, ha arra gondolunk, hogyan oldjuk meg vegyszerek nélkül. Ilyenkor jó lenne valamilyen természetes megoldás, amivel nem terheljük a szervezetét feleslegesen, s erre vannak már nagyon jó természetes készítmények.

 • Shop

  Magas dózisú folyékony lúgos multivitamin

  Babát szeretnél, de úgy érzed, teljesen kimerültél, alig van energiád?

  Szükséged lenne egy magas dózisú multivitaminra, ami sok természetes összetevőt tartalmaz?

  Szeretnél felkészülni a várandósságra, hogy minden flottul menjen, s kisbabádnak is elegendő vitamint, ásványianyagot, nyomelemet tudj biztosítani a fejlődéséhez?

  A terhesség első három hónapja döntő a magzat egészsége szempontjából, épp ezért fontos, hogy a pár, különösen a leendő mama mielőbb felkészüljön a babavárásra. Az első három hónapban alakulnak ki a magzat szervei, szervrendszerei, ilyenkor reagál a legérzékenyebben a külső ártalmakra.

  Egy kisbaba fejlődéséhez elengedhetetlenül fontos, hogy leendő anyukája tökéletesen felkészülten várja, s bizony nem egyszerű úgy táplálkozni, hogy a megfelelő vitamin és ásványianyag mennyiséget be tudjuk vinni a szervezetünkbe. A szupermarketekben található élelmiszerek nagy része csak műanyag, vitamint, ásványi anyagokat, nyomelemeket már a zöldségek is alig-alig tartalmaznak. Sajnos a gyümölcsök, zöldségek, gabonák már alig tartalmaznak tápanyagokat.

  Felgyorsult a termelés, hihetetlen rekordtermés köszönhető a vegyszerezésnek, génkezelésnek és műtrágyázásnak. Abból a földből amit így kihasználtak a termelés folyamán, a növény már nem tudja felszívni azokat a tápanyagokat, amit még 40-50 éve még tartalmaztak az élelmiszereink.  A mértéktelenül fogyasztott cukor, és fehérliszt a maradék vitamint is elvonja a szervezettől.

  Szervezetünk súlyosan alultáplált! Sajnos egyáltalán nem túlzás, hogy az étkezésünkkel a megfelelő mennyiségű vitamint, nyomelemet, ásványi anyagot képtelenség biztosítani. Ezért a hiányzó tápanyagokat multivitamin-készítményekkel ajánlott pótolni.

  A gyógyszertárban kapható terhesvitaminok dobozát megnézve szinte minimális mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, ásványianyagokat és nyomelemeket, azt sem megfelelő arányban. A gyakorlati tapasztalat mára megmutatta, hogy magas dózisú multivitaminok szedésével megelőzhető a terhesség ill. később a szoptatás alatt a szervezet tartalékainak kimerülése.

  Hogyan pótold az elengedhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket lehetőleg minél természetesebb összetevőkkel?

  A

  tökéletes megoldása a fenti problémákra
  a Jó Közérzet Vitamin
  Nagy Energia multivitamin kapszula.


  A Jó Közérzet Vitamin Folyékony Lúgos multivitamin kapszula több szempontból is ideális. A vitaminokat megfelelő arányban tartalmazza, magas dózisú multivitamin készítmény, mely rengeteg természetes összetevőt tartalmaz. Ideális azok számára, akik a természetes megoldásokat kedvelik. Nem kell hatalmas tablettákat lenyelni, mert a Jó Közérzet Vitamin gélkapszulái könnyen lenyelhetőek.

  A készítmény rendkívül nagy arányban tartalmaz természetes anyagokat, többek között acerola cseresznyét, csipkebogyót, citrus bioflavonoidokat.  Az A-vitamin sárgarépából, az E-vitamin búzacsíra olajból, a C-vitamin kukoricából és szőlőcukorból, a nyomelemek tengeri korallból vannak kivonva. Az összetevők lágy zselatin burokba vannak zárva, teljesen pontosan egyforma mennyiségű hatóanyagot tartalmazva. Maga a burok is természetes anyag (fehérje), ezért teljes mértékben emészthető.

  Mivel minden kapszula azonos mennyiségben, és arányosan tartalmazza a hatóanyagokat, így Te döntöd el, számodra mi a megfelelő mennyiség. Ha úgy döntesz, a 9 kapszulából csak napi 3 kapszulát veszel be, akkor is egy ideális mennyiségű és arányú multivitamint szedsz.


  Kismamák tapasztalatai:

  Három gyermekem van. Első két terhességem alatt bedőltem a gyógyszerreklámoknak, és egy hagyományos terhesvitamint szedtem. Mindkét terhességem alatt állandóan fáradt voltam, gyakran fulladtam, szénanátha gyötört, fájtak az ízületeim, s nap mint nap gyötört a lábgörcs. A szülések után a probléma halmozódott, iszonyatosan fájt a gerincem, gyengének éreztem magam. El kellett telnie másfél évnek, hogy úgy ahogy regenerálódjak. Harmadik gyermekem érkezésekor már sokkal okosabb voltam. Elkezdtem szedni a folyékony multivitamint már jóval a terhesség előtt, s így a kilenc hónap alatt semmilyen korábbi terhes probléma nem jött elő, sőt! A 21. hetes vérvizsgálatom olyan jól sikerült, hogy a védőnő el is csodálkozott, mert ilyet még nem látott! Jelenleg is szoptatok, kisbabám egészséges, jól fejlődik. Szóval én csak javasolni tudom minden kismamának, hogy bátran szedjen multivitamint! Kovács Zsóka, Békéscsaba (A babapraktika.hu vásárlója)

  “Szeretném megosztani tapasztalataimat, hogy másnak is szolgálhasson segítségül. Három éve szedem a Jó Közérzet Vitamint. Alap Energiával kezdtem, egy havi adag után a közepes energiával folytattam. Az Én életvitelemhez ez a mennyiségű vitamincsomag a megfelelő. De ezt még pótoltam C vitaminnal és Kal-Maggal. Nagyon jól éreztem magam a bőrömben, egészséges és energikus voltam, amit a vitamin szedése előtt nem mondhattam el. Ezért kezdtem el szedni a vitaminokat. 2008 februárban áldott állapotba kerültem. A vitaminokat ennek tudatában tovább szedtem, sőt még hozzá pótoltam 800 NE E-vitamint. A C vitamint megemeltem és a Kal-Mag mennyiségét is. Az első három hónapban enyhe fáradtságon és émelygésen kívül nem volt semmi tünet, a vizsgálati eredmények is nagyon jót mutattak. A kisbabám is jól fejlődött és nagyon aktív baba volt a pocakomban. Végig hordtam a 40 hetet gond, probléma és gyógyszerek nélkül, mindig jó orvosi eredményekkel. Eljött a várva várt idő. Könnyű regenerálódás volt szülés után, mert nem hagytam abba a vitamin szedését, a kórhába is vittem a vitaminokat. A kisbabám egészséges, nyugodt, kiegyensúlyozott baba, a többi sírós baba között. Szopott az első perctől kezdve és szopás után aludt tovább. Rajtam keresztül ő is megkapta a napi vitamin mennyiségét. Nem sárgult be és a súlya is szépen gyarapodott. A szoptatás alatt is tovább szedem a vitamin mennyiséget és van tej bőven. Nem vagyok belefáradva a babázásba, az éjszakázásokba, mint mások, a vitamin ad erőt, egészséget és energiát. Nagyon köszönöm a Jó Közérzet Központnak a lehetőséget, hogy van ilyen jó minőségű vitamin.  Tudom javasolni mindenkinek. Pappné Lovászi Szilvia”
  Forrás:  http://jkvitamin.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=465&catid=38%3AK%C3%B6zepes+Energia+Vitamin&Itemid=21&lang=hu

  Részletes tájékoztató:

  (OÉTI Notifikációs* szám: 4181/2008) A készítmény pH értéke 8,3

  Nem tartalmaz tartósítószereket, élesztőt, glutént, cukrot, sót, keményítőt, búzaszármazékot**, kukoricaszármazékot**, tejet, tojást.

  * Notifikációs szám = Regisztrációs szám
  ** A növény egyéb részei, mint pl. a szára, levele nem kerülnek be a gyártási folyamatba.
  *** Nincs meghatározva a felnőttek számára javasolt napi bevitel.


  kismama, fertőzés, antibiotikum helyett grapefruit mag, antibiotikum helyett, természetes antibiotikum
  mosható pelenka, pelenkadiszkont, olcsó pelenka baba ágynemű, lyocell babaágynemű, babatakaró
  víztisztító, víztisztító készülék, tiszta víz kényelmes babahordozó, hátfájás, nyűgös baba, hordozó

 • Shop

  Antibiotikum helyett

  Kismamaként úgy érzed védtelen vagy a fertőzésekkel szemben?

  Terhesen nem szedhetsz gyógyszereket?

  Antibiotikum helyett más, természetes megoldást keresel?

  A terhesség kilenc hónapja alatt szinte védtelen vagy a fertőzésekkel szemben. Mivel kismamákon nem tesztelnek gyógyszereket, így nagyon sok gyógyszer, antibiotikum kismamáknak biztonsági szempontból nem adható, nehogy bajt okozzon a babánál. Sajnos ez azt jelenti, hogyha terhesen bármilyen betegséget elkapsz, bizony hosszabb a lábadozási idő, s alternatív megoldásokkal kell enyhítened a tüneteket.

  A homeopátiás készítmények sokat segítenek, de egy vírusos megbetegedésnél, amikor azonnali segítségre van szükség, intenzívebb segítség kell. Gyógynövénykészítmények esetén is óvatosnak kell lenni, mert némely gyógynövény kismamáknak szintén nem adható.

  Mi akkor a megoldás? Hogyan védd meg magad a vírusokkal, baktériumokkal és gombákkal szemben? Mit tehetsz, ha náthás leszel, begyullad a torkod, netán candida betegség gyötör?

  A

  tökéletes megoldása a fenti problémákra
  a GREPOFIT Grapefruit mag kapszula.

  A Grepofit gyógynövény kapszula grépfrútmag-, Echinacea-, Szudáni Hibiscus-, és orvosi zsályaillóolaj-kivonatot tartalmazó egyedülálló, vírusellenes hatású, természetes alapanyagú bioinformációs készítmény.

  A Grepofit elsősorban a tüdő, a máj, a lép-hasnyálmirigy, a vastagbél, a szívburok és a hármas melegítő energetikai pályáját harmonizálja.

  Kiemelt hatásterületek

  Fertőzés, immunrendszer, baktériumok, vírusok, gombák, belek, erek

  A  Grepofit grapefruit mag gyógynövény kapszula alkalmazása

  • erősíti a szervezet ellenálló-képességét, és méregteleníti a testet;

  • több vírus, baktérium és gomba ellen is hatékony, leginkább a fertőzés akut fázisában tudja kifejteni hatását, aktiválja az immunrendszert, és lerövidíti a betegség lefolyását;

  • hathatós segítséget nyújt légúti megbetegedések esetében – nátha, felső légúti hurut, influenza, torokgyulladás, orrgarat-gyulladás, köhögés, horkolás, arcüreg- és homloküreg-gyulladás, mandula- és középfülgyulladás;

  • hatékony az aftával, a herpesszel és a szájzug  kirepedezésével szemben;

  • csillapítja az ínyvérzést, enyhíti a kellemetlen szájszagot és a gyomorégést;

  • jelentős segítséget nyújt gyomornyálkahártya-gyulladás, gyomor- és nyombélfekély esetén, pusztítja a Helicobacter pylori baktériumot;

  • kiválóan alkalmazható bélfertőzések, hasmenés és felfújódás esetén;

  • felveszi a harcot a bélparazitákkal;

  • rendkívül hatékony urológiai fertőzésekben (húgyhólyag, húgyutak, prosztata) és nőgyógyászati fertőzésekben (gyulladás, folyás, gombás fertőzés);

  • jótékonyan befolyásolja a nehezen gyógyuló sebek és fekélyek állapotát;

  • gátolja a gombák szaporodását a test belsejében és a bőrön egyaránt;

  • óvja az érrendszert, kiegészítő készítményként jól használható érgyulladás, aranyér, visszértágulat és lábszárfekély esetén;

  • javítja az érfal minőségét, megakadályozza a kisebb erek töredezését.

  A grapefruit kivételes ereje

  Laboratóriumi kísérletek bebizonyították, hogy a grépfrútmag és a grépfrút fehér gyümölcshúsa rendkívül gazdag C-vitaminban, inozitolban (B9-vitamin), káliumban, vasban, kalciumban, és megtalálható benne sok fontos bioflavonoid is (kvercetin, heszperidin, rutin, apigenin, kamferol és naringenin). A hatékony anyagok ezen együttesének rendkívül erős mikrobaellenes tulajdonsága van. Meggátolja számos baktérium, vírus és gomba növekedését, valamint parazitaellenes hatású egysejtűeknél és többsejtű organizmusoknál egyaránt.

  A doboz 180 db kapszulát tartalmaz!
  Mennyiség egy kapszulában:

  grépfrút (magkivonat) 250 mg
  Echinacea purpurea 30 mg
  szudáni hibiszkusz 20 mg
  orvosi zsálya 6 mg
  lecitin, szójaolaj, méhviasz

  Figyelem! A terhesség 3 hónapjában nem alkalmazható!

  A Grapefruitmag részletes tájékoztatóját itt olvashatod>>


  multivitamin, terhesvitamin, kismamavitamin grapefruit mag, antibiotikum helyett, természetes antibiotikum
  mosható pelenka, pelenkadiszkont, olcsó pelenka baba ágynemű, lyocell babaágynemű, babatakaró
  víztisztító, víztisztító készülék, tiszta víz kényelmes babahordozó, hátfájás, nyűgös baba, hordozó