Kisbabád 20 hetes

A terhesség 20. hetében vagy, a második trimeszterben van a terhességed. Még 147 nap van hátra kisbabád születéséig. CRL: 135 mm, BPD: 49 mm

Terhesség hétről hétre 20. hét

Kisbabád fejlődéséről

A magzat alvás-ébrenlét idejének aránya megegyezik egy újszülöttével. A baba ekkortájt kezd hangokat hallani: az anya szívverését és a gyomor korgását éppúgy, mint a külvilág hangjait. Ha erős zajt hall a közvetlen közelből, kezeivel eltakarja a füleit, sőt az is előfordulhat, hogy egy éles hangtól megriad a pocakodban. A mozgása változatos: forog, izeg-mozog, kígyózik a méhben, bokszol és rugdos. A baba karja és lába egyre erősebb. Már a külső zajokra is reagál néha.


Terhesség hétről hétre 20. hét


Az édesanya véréből kapott ellenanyagok megvédik a babát a fertőzésektől, betegségektől, még a születés utáni első hetekben is. A baba már 25 centiméteres lehet, súlya még csak 340 gramm körül van. Ha a kicsi lány, fejlődésnek indul a méh és a hüvely.

A kismamáról is néhány szót…

Gratulálunk, a felén már túl vagy! A méh pont a köldök magasságában található, és ekkor már le se tagadhatod hogy áldott állapotban vagy. A köldök az esetek nagy részében kiemelkedik a bőr felszínéből, és a köldököt a szeméremtájékkal összekötő vonal elkezd sötétedni. Ez az elszíneződés a szülést követően megszűnik.

Babapraktika tipp!

Figyelj oda a párodra! Kisbabád megmozdulásával talán csak most döbben rá, valóban apa lesz belőle. Őrlődhet, vajon jó apa lesz-e, anyagilag el tud-e tartani mindhármótokat stb. Biztosítsd szeretetedről, és beszélj arról, Te is hasonlóan érzel, de együtt megoldjátok a gondokat!

<< Előző hét Következő hét>>

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .