Kisbabád 39 hetes

A terhesség 39. hetében vagy, a harmadik trimeszterben van a terhességed. Még 14 nap van hátra kisbabád születéséig. BPD: 96 mm, Súly: 3250 g, Hossz: 50 cm

Terhesség hétről hétre 39. hét

Kisbabád fejlődéséről

Kisbabád ezen a héten már 3 kg felett van, és szinte teljesen kitölti a méhedet. A lepényen keresztül az anyai szervezet az immunrendszer első védelmi vonalával, az antitestekkel látja el a magzatot: ez az élete első 6 hónapjában segít majd neki a fertőzésekkel szembeni küzdelemben. A tüdő teljes gőzzel termeli a szörfaktánst, az erősödő izmok pedig a légzőmozgást gyakorolják. A kezeken és a lábakon a körmök hossza eléri az ujjak szélét.

Terhesség hétről hétre 39. hét

A kismamáról is néhány szót…

A méhed ekkorra már intenzívebben húzódik össze. Ő is gyakorol a szülésre. Ezeket a méhösszehúzódásokat hívják jósló fájásoknak. A jósló fájások és a valódi fájások között az a különbség, hogy a jósló fájások sohasem jelentkeznek rendszeresen, csak hébe-hóba, és ha sétálsz egyet, általában megszűnnek. Az igazi fájások ezzel ellentétben egyre sűrűbbek és intenzívebbek, és hiába sétálsz, szűnni nem akarnak. Érdekes módon a szülés közeledtével úrrá lehet rajtad a "fészekrakó ösztön", de próbálj meg ellenszegülni. A nagy sürgés-forgás közepette még emiatt indul meg a szülés!

Babapraktika tipp!

Mindenképpen menj el kozmetikushoz és fodrászhoz így a szülés előtt! Sztárfotók ezre fog készülni rólatok az elkövetkezendő napokban, s nem mindegy, hogy csapzottan, vagy kisimultan nézed vissza magad majd néhány év múlva.

Velem esett meg: Első gyermekemmel voltam 37 hetes kismama, amikor költözködtünk a frissen épült családi házunkba. Elkapott a láz, még aznap szerettem volna rendben látni új konyhámat. Szerencsére barátnőim segítettek a munkálatban, de így is túl feszítettem a húrt. Még félig sem végeztünk amikor szivárogni kezdett a magzatvíz. Ha érzed a fészekrakó ösztönt, mindenképpen állj ellent! Ráértek még szülni!

 

<< Előző hét                                                      Következő hét>>

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .