Kisbabád 40 hetes

A terhesség 40. hetében vagy, a harmadik trimeszterben van a terhességed. Még 7 nap van hátra kisbabád születéséig. BPD: 97 mm, Súly: 3400 g, Hossz: 50 cm

Kisbabád fejlődéséről

Kisbabádon a magzati szőrzet (lanugó) nagy része eltűnt már. Az anyai hormonoknak köszönhetően a baba nemi szervei – fiúknál a here, lányoknál a nagyajkak – gyakran megnagyobbodnak, de a születés után pár nappal elnyerik valódi méretüket. Jó ha tudod, hogy a kismamáknak legfeljebb 5%-a szül a kiírt időpontban. Első terhességnél az is előfordulhat, hogy a baba akár két hetet is várat magára.

Terhesség hétről hétre 40. hét

A kismamáról is néhány szót…

Ilyenkor a legkellemetlenebb, amikor túlhordod a babát, és mindenki úton útfélen faggat, mikor fogsz szülni, mennyi van még hátra. Telefonon zaklatnak, egyben vagytok-e még. Téged is egyre jobban frusztrál, hogy miért nem indult még be a szülés. Ilyenkor mindig arra gondolj, hogy valószínűleg elszámolhatták az időpontot. Picikéd nem egy statisztikai adat, majd ő eldönti mikor érett meg a körme. Hidd el, odabent úgysem fog maradni, előbb utóbb ki kell bújnia

Babapraktika tipp!

Nem akar beindulni a szülés? Bevált szülésindító praktikák: egy jó kis fűszeres vacsora, egy rövidebb lépcsőmászás vagy egy számodra is élvezetes szeretkezés a terhesség végén segít beindítani a szülést. Szorítok, hogy minden rendben legyen veletek, és ha majd túl leszel a nagy napon, írd meg hogy sikerült!

Velem esett meg: Mindhárom szülésem egészen másmilyen volt. Első szülésem 37 hetesen történt. Egy megterhelő konyhapakolászás következményeként el kezdett szivárogni a magzatvíz. 6 órás vajúság után született meg Korinna. Második szülésemnél szülészorvosom a szülés napján be akart fektetni a kórházba, mert a méhszáj már kétujjnyira nyitva volt. Előző este indult be a szülés, fergeteges három óra alatt karomban tartottam Pannát. Harmadik szülésem véletlen volt. A méhszáj már hetek négy ujjnyira nyitva volt, orvosom rákérdezett, akarok-e szülni. Rábólintottam, burokrepesztés, és egy villámszülés után Levente napvilágot látott. Mindhárom alkalommal tudatosan készültem a szülésre, minden nap átéltem képzeletben a csodás napot, és Téged is arra bíztatlak, bátran indulj neki a nagy napnak! A fájdalmakat azonnal, a szülés élményét sosem fogod elfelejteni!

<< Előző hét

Kismama túlélőtréning + ajándék CSEKKLista, BabaNapló!
Terhesség hétről hétre, szülésről, baba gondozásról praktikus tanácsok kezdő kismamáknak.
www.BabaPraktika.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .